Home PR články Kávové kapsle

Kávové kapsle

Výběr Zprávy Novinky závisí předně na vašem přístroji, který jste si pořídili. Pokud přístroj zatím nemáte, není od věci se zaměřit nejdříve na míchání směsi, původ i sklizeň kávy, která ovlivní finální chuť.
Kávové kapsle je možné použít pouze v jednom typu přístroje, jenž pracuje s daným systémem. Důležitou roli tedy nehraje pouze typ stroje, jeho kapacita, ekonomika provozu a následná údržba, ale i způsob přípravy a druh kávy, pro daný kávovar.
Kávové kapsle
Kávové kapsle aneb káva, jako od profesionála
Kávoví fajnšmekři a baristé doporučují kupovat kávu čerstvě praženou a připravovat ji vždy čerstvě umletou 4 – 12 dní od upražení. Káva ztratí 60 % aroma za 15 minut po umletí, proto je důležité připravovat kávu bezprostředně po umletí. Velkou roli hraje také stupeň pražení a mletí. Na výtečnou chuť kávy má vliv doba louhování a způsob přípravy. Každé zrnko obsahuje přibližně 1 milion buněk a v každém zrnku kávy je až 800 různých chutí a vůní (proti 280 ve víně). Cílem je optimalizovat styčnou plochu vody a kávy. Ovlivňuje to jak aroma, sílu tak i chuť.
Do pražírny nemusíte – zkuste kouzlo kávových kapslí
Pokud byste si chtěli připravit skutečné kávové potěšení, museli byste takovou kávu zakoupit rovnou v pražírně. Kupujete-li kafe v supermarketu, na nějaké čerstvé pražení rovnou zapomeňte. Kávovary na kávové kapsle ulehčují nákup kávy tím, že do nich více než jeden druh kapslí nevložíte. Nesporné výhody kapsle spočívají jednak v přípravě kávy, která je nenáročná a pokaždé v nich naleznete přesnou dávku. Pořizovací cena kapslového kávovaru je poměrně nízká a péče o něj není složitá. Nevyžaduje ani velké technické schopnosti či nějakou odbornost. Jeho obsluhu zvládne každý, ihned jakmile se s kávovarem trošku seznámí.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here